Carien Huijzer

Tijdens en na mijn studie Andragologie heb ik mij gespecialiseerd in de sociale- en communicatieve vaardigheden en heb ik bestaande vaardigheden en gesprekstechnieken verder ontwikkeld.
Sinds 1992 geef ik communicatiecursussen en trainingen voor teams in organisaties, leraren en ouders. Ook begeleid ik scholen en organisaties bij de organisatiestructuur en besluitvormingsprocessen op basis van consent. Daarnaast heb ik een praktijk voor individuele begeleiding en begeleiding bij conflicten.

Ik heb mij sinds 1997 verdiept in de sociocratische besluitvormingsmethode en verschillende cursussen gevolgd aan het sociocratisch centrum. Het gebruik van het consentbeginsel zie ik als een grote hulp bij het vlottrekken van vastgelopen situaties en het efficiënt bereiken van breed gedragen besluiten.

Samen met Jan Broekgaarden hebben we een kring opgericht in Driebergen om het besluiten met consent toe te passen in de bestuurlijke besluitvorming. Wij hebben daarvoor het model ontwikkeld voor consentdemocratie.