Jan Broekgaarden

In 2001 werd ik raadslid in de Gemeente Driebergen. Daar heb ik mij verwonderd over deĀ  besluitvormingĀ  in het Openbaar Bestuur. Met mijn ervaring met de consentbesluitvorming en mijn opleidingen (stromingsleer, recht, economie en strategisch management) als bagage heb ik sindsdien modellen ontwikkeld om de interactie tussen burger en bestuur te verbeteren. Dat leidde al in 2005 een met consent in de gemeenteraad van Driebergen-RijsenburgĀ  vastgestelde Centrumvisie.

Later ben ik actief geweest als bruggenbouwer in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dat heeft geleid tot een andere werkwijze bij de gemeente (het zogenaamde BOB model).

In 2014 heb ik het idee geopperd, om het Raadsprogramma vast te stellen op basis van consent met alle partijen. Dat is in een aantal weken toen gerealiseerd.

Verder ben ik mede eigenaar van Zaak op Orde. Hierbij ondersteunen we zorgaanbieders bij de administratieve afhandeling van de declaraties naar zorgverzekeraars, gemeenten en particulieren.

Als organisatieadviseur en interimmanager heb ik diverse bedrijven ondersteund.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *